Skocz do zawartości

Zaloguj przez Facebook Rejestracja

12 odpowiedzi w tym temacie

#1 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 04 luty 2012 - 15:30

stadion w Szczecinie jak najbardziej
ale uniwersalny nie tylko dla kiboli i słabych piłkaży
ale równiez na inne dyscypliny sportu
a jak nawet by dało radę to i tam lodowisko zrobić :)
a tak serio to na pewno bierznia na bieganie lub może motorki
a gdzie ? może gdzieś pod miastem aby kibole nie niszczyli miasta - np koło CH STER, wyspa, miedzy policami a szczecinem

byle to nie było tylko na piłkażyki i żeby był rprezentatywny multifunkcyjny i nez łapówek

#2 ~wiko~

~wiko~
  • Goście

Napisano 04 luty 2012 - 16:38

Fajna ideała ale taki stadion będzie kosztował majątek a to że będzie miał wiele funkcji nie oznacza że będzie przyciągał kibiców. W Szczecinie mamy jedynie piłke nożną, motorki - raczej nie? Lekkaatletyka - faktycznie występuje i jakoś sobie radzi. Ale jeśli zrobimy stadion z bierznią to troche stracimy na atmosferze i przywiązaniu kibiców Pogoni do obiektu. Chociaż nie było by to głupie - stadion na 30-40 tys z możliwościami lekkoatletecznymi. Z pewnością wszystkie imprezy z Bydgoszczy będą w Szczecinie. Co do lokalizacji ? Ja bym go pozostawił tam gdzie jest.
Remontować czy budować ? Aktualnie stadion jest konstrukcji nasypowej (tania, szybka, szybko psująca się <- grunt cały czas pracuję). Trzeba by wybudować stadion od podstaw - niestety :)

#3 Posiwialy

Posiwialy

Swojak

• Użytkownicy zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 500 postów

Napisano 04 luty 2012 - 17:25

Patalachom buduje sie stadiony a objektow dla sportow motorowych ´jak nie bylo tak niema Tor motocrossowy mozna wynajac kazdemu, speedway przyciagnol by sporo kibicow a pilkarze pozostaja w swoim gronie co najwyzej przyciagaja hooliganow.

;)

#4 ~Noel~

~Noel~
  • Goście

Napisano 04 luty 2012 - 17:35

Jeśli chodzi o stadion wielofunkcyjny pod względem uprawianych na nim sportów to dajmy sobie z tym pomysłem spokój. Śledząc różne dyscypliny jakie występują w Grodzie Gryfa to z tego co wiem nie są ''bezdomne''. Stadion lekkoatletyczyny już funkcjonuje od jakiegoś czasu na ul. Litewskiej. Moim zdaniem nieźle się sprawuje. Kibiców ''królowej sportów'' też w Naszym mieście jak na lekarstwo więc proponuję odrzucenie idei stadionu wielofunkcyjnego ... Nowa hala jest już w fazie budowy więc futsaliści Pogoni '04 nie mają się czego martwić, ta sama rzecz dotyczy byłego Morza Szczecin (siatkówka) jak i piłkarzy i piłkarek ręcznych ... Każde z nich może wykorzystać nową halę jak i tą starą mieszczącą się przy ul. Wąskiej. Żużel u Nas nie funkcjonuje więc i ten temat z miejsca upada. Zawodnicy reprezentujący piłkę wodną też mają już najnowszy nabytek. Miasto powoli staje na nogi, żadnej z inwestycji nie neguję lecz ... teraz istnieje potrzeba aby przygotować w miarę możliwości stadion przy ul. Twardowskiego do rozgrywek na najwyższym poziomie w Polsce i jednocześnie zacząć myśleć o tym by wybudować NOWY stadion miejski. Piszę nowy ponieważ podążając śladami Lecha Poznań inwestycja przebudowy starego stadionu mieszczącego się przy ul. Bułgarskiej była mozolna i bardzo kosztowna... Każdy patrzy na koszta więc jeśli chodzi o mój finałowy pomysł to władze miasta Szczecin powinny rozpocząć działania przygotowujące pod ten proceder czyli, dokonać wyboru lokalizacji. Proponuję porzucić mrzonki o stworzeniu nowego miasta na bagnie jakim jest teren wokol jeziora Dąbie ... Dobrą natomiast lokalizacją są tereny północne pomiędzy Policami a Szczecinem. Grunt przyzwoity i niezbyt przesycony urbanistycznie teren ... Co do detali to stadion powinien miescic 20.000 miejsc docelowo z możliwością powiększenia o następne 5.000. Nie potrzebny większy w związku na różnego rodzaju wahania formy piłkarzy, którzy nawet na dzień dzisiejszy nie gwarantują stabilności w występach ekstraklasowych. Na obiekcie dodatkowo można było by organizować, różnego rodzaju eventy jak koncerty, gale, turnieje itp. wydarzenia np. sylwester ;) Mam nadzieję, że magistrat się w jakimś stopniu przebudzi wraz z myślą o większości mieszkańców którzy kibicują Pogoni ! POWODZENIA :)

#5 ~juran_stadion~

~juran_stadion~
  • Goście

Napisano 04 luty 2012 - 18:32

Portwocom idzie już coraz lepiej to można już konkretnie planować budowę stadionu :D Co do lokalizacji to najbardziej sesnowna jest ta na lotnisku w Dąbiu.

#6 ~piotrek~

~piotrek~
  • Goście

Napisano 04 luty 2012 - 20:15

A kiedy u nas w Szczecinie?

#7 ~Jerzy~

~Jerzy~
  • Goście

Napisano 04 luty 2012 - 20:28

Dołączona grafika A taki STADION widziałem na trasie Strzelce Krajeńskie - Dobiegniew. Budka dla ekipy - DZIAŁACZY PZPN też była. Tylko murawa naturalnie za wysoko urosła.

#8 ~JERZY~

~JERZY~
  • Goście

Napisano 04 luty 2012 - 20:42

ŁADNY W ZABRZU....... MOŻE TAKI?!

#9 ~jano~

~jano~
  • Goście

Napisano 04 luty 2012 - 23:13

Dla mnie lokalizacja przy Achuan komunikacyjnie bezproblemowy dojazd ale co do czego to trzba określić jak duży Czy wyimaginowane pomysły piłkarskiego zarzadu na 30 40 tyś czy normalny na 15 - 20 tys pomysły były różne od wybudowania za własne pieniądze i bajońskie sumy za wynajęcie - pomysł calbudu i zachdonich sąsiadów

#10 ~Rysiek Stocznia Warskiego~

~Rysiek Stocznia Warskiego~
  • Goście

Napisano 04 luty 2012 - 23:14

Tak, budujcie stadiony aby kibole mieli się gdzie bic. Stadion to "piaskownica" dla bandytow.

#11 ~Glist~

~Glist~
  • Goście

Napisano 05 luty 2012 - 00:38

W Szczecinie to tylko nowy stadion i tylko na Dąbiu na polu przy aeroklubie. :D

#12 ~LEON~

~LEON~
  • Goście

Napisano 05 luty 2012 - 09:13

Dyskusja na temat stadionu w Szczecinie? Coś mi to przypomina. O budowie hali sportowej dyskutowano ponad 40 lat. To jak długo będziemy dyskutować o lokalizacji i budowie stadionu piłkarskiego?

#13 ~szalony~

~szalony~
  • Goście

Napisano 05 luty 2012 - 10:22

i na cóż te piekne nowoczesne stadiony, jak ze względu bezpieczeństwa nie będzie można rozgrywac na nim meczów. jaki jest sesns budowania takich obiektów?? czy naprawde tak trudni jest zadbac o porządek w zamkniętym pomieszczeniu. przeciez skoro jest ochrona, monitoring, policja a stadion jest zamknięty to jaki problem złapać chuligana??

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

użytkowników, gości, anonimowych