Skocz do zawartości

Zaloguj przez Facebook Rejestracja

Najnowsze tematy

Wyświetl nową zawartość »


45 odpowiedzi w tym temacie

#21 ~Daniel~

~Daniel~
  • Goście

Napisano 09 luty 2011 - 14:40

Hmm, ciekawe - szkoda że u nas (Spago) nie testowaliście, myślę że swobodnie możemy powalczyć jeśli chodzi o jakość.
To wcale nie jest reklama :)

#22 ~BartolucciB~

~BartolucciB~
  • Goście

Napisano 09 luty 2011 - 14:43

W du*** byliscie gówno jedliscie !!! Zdecydowanie najlepsza pizza jest w zdrojach przy rondze :)

#23 ~Baltazar Gąbka~

~Baltazar Gąbka~
  • Goście

Napisano 09 luty 2011 - 15:23

W du*** byliscie gówno jedliscie !!! Zdecydowanie najlepsza pizza jest w zdrojach przy rondze :)

Od razu widać czy bywasz na salonach. Tylko szkoda że chamówą bije na odległość :P

#24 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 09 luty 2011 - 16:38

a ja powiem, że w Szczecinie jest jedna zmowa cenowa co do cen pizzy...
ponad 30zł za pizze? gdzie indziej w mieście by wyśmiali...

Troche wyjechać za szczecin to mniejszego miasta i mamy pizze za 20-23zł dużą smaczną i z jakością... no i obsługą dbającą o klienta... a nie naburmuszoną...

#25 Dziadek64

Dziadek64

    nieaktywny

  • Użytkownicy zarejestrowani
  • PipPipPipPip
  • 159 postów

Napisano 09 luty 2011 - 17:41

............
A powiem że z niejednego pieca Pizze jadłem ;-) więc mam porównanie. A prawdziwa włoska pizza to prawdziwy syf więc nie wiem czemu Ci kolesie w jury siedzieli. Włosi nie znają sie na pizzy mimo ze to ich narodowa potrawa. Nigdy w życiu nie jadłem gorszej pizzy niż we Włoszech.


Potwierdzam to!
I obiema ręcyma się podpisuję.
Włosi mają wyśmienite lody, wędliny, sery, owoce morza, wino, ale uchowaj Boże od włoskiej pizzy!!!
:D :D :D

Niepokoją mnie Wasze opinie na temat szczecińskich pizzerii.
Wynika z tego, że łatwo tam o zatrucie pokarmowe.
Nie jadam często w pizzeriach, i nie zdarzyło mi się jeszcze.

Czy pamiętacie słynną Pizzerię Piccolo przy Al. W. Polskiego (obok nieistniejącej już fontanny "Ściana Płaczu"? Nie wiem, czy nadal istnieje.
W latach 80 i 90 przeżywała świetność. Serwowano tam specyficzną "pizze" na grubym prostokątnym kawałku ciasta, co do których wielu miało wątpliwości, czy to ta prawdziwa pizza (bardziej jak zapiekanka wyglądała). Natomiast miała wielu amatorów i smakoszy.

Użytkownik Dziadek64 edytował ten post 09 luty 2011 - 17:49


#26 ~K*****~

~K*****~
  • Goście

Napisano 09 luty 2011 - 18:01

Według mnie jury powinno jeszcze dodać wielkość ranta do kontroli, ponieważ to również daje nam efekt prawidłowego wypieczenia. Wydaje mi się, że większość z Was po prostu reklamuje swoje Pizzerie. Jury pominęło największą sieć pizzerii w Polsce, która ma swoje dwa lokale w Szczecinie. Pewnie nie wiecie, o którą chodzi. Zapytajcie pana google, on na pewno wie. Jest to jak dla mnie lokal, gdzie dokładnie jest pilnowana gramatura składników,jakość składników (bardzo wysoka, w porównaniu z innymi anty składnikami), ciasto jest inne niż pozostałe a również sos do pizzy, minusem jest pizza w kształtach różnych figur geometrycznych, ale właściciel powinien w końcu zaopatrzeć się w wymiarowe siatki. No i przede wszystkim jak nie pracujecie bądź nie pracowaliście w którejś z tych porządniejszych pizzeriach, to nie powinniście tak stanowczo krytykować i forować swoich lokali. Dobrze, że z okazji tego święta pizzy, inspekcja pracy nie zagościła do lokali, bo to by oznaczało wysokie kary bądź... koperty ;) No taka jest prawda w tych naszych pizzeriach, ale oczywiście jest KILKA lokali, gdzie przestrzegane jest prawo pracy. Więc przejdźcie się po kilku fajniejszych lokalach z pizza i wtedy popiszemy, bo jak się odwiedziło dwie pipidówki, to bez obrazy ale wstrzymajmy się z opinią...a reklamy są płatne.
Osoba umieszczająca ten komentarz pracowała w największych bądź najatrakcyjniejszych pizzeriach w Szczecinie.
Pozdrawiam K.

#27 ~jogin~

~jogin~
  • Goście

Napisano 09 luty 2011 - 18:53

TONI PEPPERONI!!!
cholera że też nie mieszkam na prawobrzeżu!
miałem okazję tam zjeść parę razy, wszystko mają świetne, pizza, sałatki i zajebisty rollochicken
reszta pizzerii to pizzerie z nazwy
pzdr dla kucharzy z Toni

#28 ~Robert~

~Robert~
  • Goście

Napisano 10 luty 2011 - 00:00

Potwierdzam to!I obiema ręcyma się podpisuję.Włosi mają wyśmienite lody, wędliny, sery, owoce morza, wino, ale uchowaj Boże od włoskiej pizzy!!!:D :D :DNiepokoją mnie Wasze opinie na temat szczecińskich pizzerii.Wynika z tego, że łatwo tam o zatrucie pokarmowe.Nie jadam często w pizzeriach, i nie zdarzyło mi się jeszcze.Czy pamiętacie słynną Pizzerię Piccolo przy Al. W. Polskiego (obok nieistniejącej już fontanny "Ściana Płaczu"? Nie wiem, czy nadal istnieje.W latach 80 i 90 przeżywała świetność. Serwowano tam specyficzną "pizze" na grubym prostokątnym kawałku ciasta, co do których wielu miało wątpliwości, czy to ta prawdziwa pizza (bardziej jak zapiekanka wyglądała). Natomiast miała wielu amatorów i smakoszy.

Pizzeria Piccolo istnieje nadal i pamiętam ją z odległych czasów, jeszcze kiedy byłem dzieckiem - była świetna, grube ciasto i wyśmienite sosy. Ostatnio byłem tam 3 lata temu - wystruj z tamtych lat wcale się nie zmienił, ale co najważniejsze pizza również - nadal była wyśmienita. Muszę znowu tam podejść :)

#29 ~ADrian~

~ADrian~
  • Goście

Napisano 10 luty 2011 - 07:51

Marco Polo, Pizza King tez jest calkiem niezla oraz pizzeria Primo na zawadzkiego dla mnie wygrywa

#30 ~ZBYCHU~

~ZBYCHU~
  • Goście

Napisano 10 luty 2011 - 16:48

skąd Marco Polo .sorry ale już dawno sie skończyło,teraz to tylko pizze ale z Genui,,hehe,to jest prawdziwa jakość :o :o :o

#31 ~regina~

~regina~
  • Goście

Napisano 10 luty 2011 - 16:53

nie ,ja jadam pizze z Genui,pełen luzik . :P :P

#32 ~michal~

~michal~
  • Goście

Napisano 15 luty 2011 - 11:28

Szkoda ze nie oceniali pizzerii z prawobrzeża. Moja ulubiona to Calvados, maja super chrupiące ciasto.

#33 ~Zenek~

~Zenek~
  • Goście

Napisano 10 marzec 2011 - 08:19

Właśnie dobrze by było ocenić pizze z prawobrzeża. Ja tam polecam OK i Roma pizza & grill.

#34 ~Kasia~

~Kasia~
  • Goście

Napisano 01 styczeń 2012 - 18:25

W każdym razie odradzam pizzerię SEMPRE. Pierwsza podejrzana wydala nam sie mucha biegajaca ochoczo po stole. Po godzinie czekania dostalam salatke Salina, ladnie podana, smaczne sosy, wiorkowate mieso, lodowaty bekon, zimne kamieniste grzanki. W cherbacie czekala niespodzianka w postaci papierowej rurki. Zamowiona pizza wegetariana cieszyla okiem i nienajgorszym smakiem, do poki nie natrafilismy na stara kwasna oliwke i nie zobaczylismy wplatanego w ser czarnego wlosa (kelner nam go wyjal ciagnac jednoczesnie na nim 2 kawalki pizzy). Panowie bardzo sie starali i nie policzyli nam za pizze oraz herbate, jednak to wszystko bylo naprawde ponizej pasa. Pizzeria rodem z programu Pani Gessler.

#35 ~Adam~

~Adam~
  • Goście

Napisano 03 maj 2012 - 17:55

Weź ty lepiej kup sobie słownik a nie pizze

#36 ~zuzia~

~zuzia~
  • Goście

Napisano 16 lipiec 2012 - 19:25

witam.
Nie polecam pizzy z toni peperonii z bukowego.Tłusta,sama konserwa jako dodatek mięsny.Tak zatłuszczona konserwą,że aż tłuszcz przechodzi na sam spód ciasta.

#37 ~waluś~

~waluś~
  • Goście

Napisano 16 wrzesień 2012 - 16:54

Pizza OK , - nie polecam ,chyba są nowi kucharze bo żarcie porażka !!!!!!!!

#38 ~molo~

~molo~
  • Goście

Napisano 22 marzec 2013 - 16:35

najlepsza pizza to napoli ze zdroi najlełsza i najbogatsza pizza w szczecinie polecam!!!!!!!!!

#39 Semiola

Semiola

    Nowy

  • Użytkownicy zarejestrowani
  • Pip
  • 1 postów

Napisano 15 wrzesień 2014 - 09:27

Najbardziej lubię pizzerię Mista na lewobrzeżu (ul. Bociania). Z centrum do niej daleko ale na prawdę warto. Mała pizzeria z klimatem i świetną pizzą.



#40 panjacek1985

panjacek1985

    Znajomy

  • Użytkownicy zarejestrowani
  • PipPip
  • 26 postów

Napisano 04 grudzień 2014 - 09:56

ja lubię da grasso, nie jest może jakaś świetna, ale czasami naprawde im wychodzi.





Dodaj odpowiedź



  


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych