Skocz do zawartości

Zaloguj przez Facebook Rejestracja

22 odpowiedzi w tym temacie

#1 ~absolwent~

~absolwent~
  • Goście

Napisano 12 styczeń 2011 - 14:49

szkoda ze nie bierze się pod uwagę także poziomu wychowania fizycznego - co też jest ściśle związane z rozwojem młodego człowieka oraz ilości wycieczek i podróży oferowanych przez szkołę jak i kółek zainteresowań - ale nie kujońskich , tylko typowo dla młodych ludzi - cheerleaders, SKSów...

#2 ~janek~

~janek~
  • Goście

Napisano 12 styczeń 2011 - 14:52

heh, na zdjęciu są absolwenci, którzy kończyli szkołę wtedy gdy XIII LO wchodziło na szczyt. Obecnie kończą studia ;) Trochę to długo trwało. W sumie to wyjdzie na dobre :)

#3 ~Olo~

~Olo~
  • Goście

Napisano 12 styczeń 2011 - 15:33

Szkoda że tak długo to trwało , aż ktoś zauważył że sztuczna hodowla brojlerów nie jest najlepszym sposobem na kształcenie młodych ludzi . Może teraz ktoś w Szczecinie , z władz oświatowych , zauważy że tworzenie sztucznych tworów , to znaczy gimnazjów przy liceach odbywa się kosztem młodzieży która pozostaje w swoich rejonach . Zdolną , chcącą się uczyć młodzież należy wspomagać zupełnie inaczej....ale wtedy może braknąć kaski dla krewnych i znajomych królika ....

#4 ~adam~

~adam~
  • Goście

Napisano 12 styczeń 2011 - 15:52

Nareszcie obiektywny ranking. Nigdy nie mogłem pojąć, co ma wspólnego ilość finalistów olimpiad z wynikami matur.
Moje dziecko jak kończyło gimnazjum interesowała właśnie informacja o maturze , a nie o ilości olimpijczyków w danej szkole. I bardzo się ucieszyłem jak zobaczyłem, że Zespół Szkół Elektryczno - Elektronicznych w Szczecinie spośród techników jest najlepsze w województwie i na siódmym miejscu w Polsce. Super szkoła, którą syn ukończył dwa lata temu, a teraz jest na drugim roku Informatyki na Zachodniopomorskim Uniwersytecie Technologicznym.

#5 ~ddd~

~ddd~
  • Goście

Napisano 12 styczeń 2011 - 17:38

jak oni w ogole wygladaja stado kujonów - spotkalem ich w teatrze...masakra

#6 ~did~

~did~
  • Goście

Napisano 12 styczeń 2011 - 18:32

Wyświetl postUżytkownik ddd dnia 12 styczeń 2011 - 17:38 napisał

za 10 lat będą twoimi pracodawcami, więc uważaj co mówisz

#7 ~multhea close~

~multhea close~
  • Goście

Napisano 12 styczeń 2011 - 18:45

nie mialem intencji nikogo obrazic- chodzi mi o to ze w rozwoju i zyciu mlodego czlowieka w liceum sa wazne sprawy takze poza nauką - sport, zainteresowania, trochę luzu i beztroski której nie ma w dorosłości... olimpiady przedmiotowe hmm...niby dobre ale czy na pewno mlody czlowiek powinien zyc tylko tym??? nauka jest wazna, ale nie siedzenie w ksiazkach po szkole caly dzien i tak cale zycie.

#8 ~uczeń.~

~uczeń.~
  • Goście

Napisano 12 styczeń 2011 - 20:11

Jestem uczniem XIII LO i chciałbym przedstawić jak to wygląda z naszej perspektywy. Cała otoczka wokół naszej szkoły jest jednym, wielkim nieporozumieniem. Może zacznijmy od rekacji uczniów na tegoroczne wyniki. Zazwyczaj były to wybuchy radości i śmiechu. My naprawde nie jesteśmy 'robotami do nauki'. Nie da się ukryć, że można trafić w tej szkole na osoby, których głównym zajęciem, atrakcją i przyjemnością jest czytanie książek i przygotowywanie się do olimpiad, ale takich osób jest góra 5 w roczniku. A pozostałe 120 osób? To najzwyklejsi ludzie, których można spotkać w Słowianinie na koncertach, w Wasabi czy na łyżwach. Tak naprawde nie chce nam się równie bardzo jak innym :). A co do 'mundurków', nie lubimy ich, ale wyjścia nie ma, zresztą po jakimś czasie staje się to wygodne, można się przyzwyczaić. Dlatego nie warto oceniać ludzi po pozorach, bo każdy jest inny.

#9 ~core~

~core~
  • Goście

Napisano 12 styczeń 2011 - 22:11

Wyświetl postUżytkownik uczeń. dnia 12 styczeń 2011 - 20:11 napisał

To najzwyklejsi ludzie, których można spotkać w Słowianinie na koncertach, w Wasabi czy na łyżwach.
Ale nie wyjdziecie kulturalnie na browara, a jak wrócicie po północy do domu to rodzice umrą ze strachu. A jakiś sparing na servie w Modern Warfare to już w ogóle bajka. Mam nieprzyjemność znać kilka osób z 13, mole książkowe. Zero życia.

#10 ~Stan~

~Stan~
  • Goście

Napisano 13 styczeń 2011 - 09:54

No widzisz, w GiLA spadek na czwarte miejsce byłby okupiony łzami goryczy. A swoją droga, gdyby nie to kryterium czwarte, XIII byłoby na trzecim miejscu. Gdzie studiują absolwenci XIII, że sa dużo słabiej zauważani niż ci z innych szkół ze "szczytu"?

#11 ~uczeń.~

~uczeń.~
  • Goście

Napisano 13 styczeń 2011 - 17:44

Wyświetl postUżytkownik core dnia 12 styczeń 2011 - 22:11 napisał

A jakiś sparing na servie w Modern Warfare to już w ogóle bajka. Mam nieprzyjemność znać kilka osób z 13, mole książkowe. Zero życia.

jak dla mnie ludzie, którzy siedzą na du***, a ich życie kręci się wokół call of duty, nie mają życia. wole spotkać się ze znajomymi i porządnie zabawić, tak z alkoholem też. Dobrzy ludzie z XIII nie są źli. :)

jak to jest z tym ostatnim kryterium to do końca nie wie nikt, z tego co wiem to uczniów danych liceów oceniali nauczyciele akademiccy z danego 'terenu', a większość uczniów naszego liceum studiuje w Warszawie, Wrocławiu czy za granicą :). ale co to za różnica jakie ta szkoła ma miejsce?

#12 ~neplo~

~neplo~
  • Goście

Napisano 26 luty 2011 - 11:23

tak naprawdę to normalni ludzie tyle że w jednakowych mundurkach

#13 ~marlena.du@go2.pl~

~marlena.du@go2.pl~
  • Goście

Napisano 29 kwiecień 2011 - 15:10

Niektórzy mają chyba wielkie kompleksy z tego powodu, że nie chodzą lub chodzili do 16gm lub 13 lo,bo to co czytam tak można zrozumieć. Nauka w tego typu szkołach nie polega na ryciu chociaż niektórym tak się wydaje. Ci ludzie też mają pasje. Poza tym, że chcą się czegoś nauczyć, to też mają czas na inne rzeczy po zajęciach. Taki młody człowiek żegluje, chodzi na naukę tańca, uczy się gry na instrumentach czy też trenuje piłkę nożną. Oni też mają czas na swoje przyjemności. Kujonów tutaj nie brakuje ale dlaczego wszyscy inni mają być w tej szkole tak postrzegani? i oni są fajni. Tak, to zwykli uczniowie tak jak w innych szkołach. Może te mundury wpłynęły na opinię większości. Ale dzięki nim nie ma problemu z wylewający się tłuszczem i obleśnym pępkiem albo z lalami, które nic nie widzą poza swoimi cyckami.Może jednolicie ale przynajmniej bez przesady i rewii, którą widać w innych szkołach, i nie wspomnę o barwach godowych na twarzach większości licealistek. :)

#14 ~luna~

~luna~
  • Goście

Napisano 29 kwiecień 2011 - 21:37

Wyświetl postUżytkownik core dnia 12 styczeń 2011 - 22:11 napisał

Ale nie wyjdziecie kulturalnie na browara, a jak wrócicie po północy do domu to rodzice umrą ze strachu. A jakiś sparing na servie w Modern Warfare to już w ogóle bajka. Mam nieprzyjemność znać kilka osób z 13, mole książkowe. Zero życia.
może ty nie masz życia bo jak widać obraca się wokół browara a te mole książkowe kiedyś będą miały dużo do powiedzenia nie tylko o smaku goryczki

#15 ~luna~

~luna~
  • Goście

Napisano 29 kwiecień 2011 - 21:41

ludzie o co wam chodzi czepiacie się niewiadomo czego wasz wybór ich wybór takie jest życie

#16 ~luna~

~luna~
  • Goście

Napisano 29 kwiecień 2011 - 22:02

Wyświetl postUżytkownik ddd dnia 12 styczeń 2011 - 17:38 napisał

-ddd- szkoda że nie popatrzyłeś na siebie w lustro, nie wnikam ale pewnie dżiny i brudne buty

#17 ~absolwent~

~absolwent~
  • Goście

Napisano 01 maj 2011 - 15:13

matura tuż tuż XIII da z siebie wszystko z pewnością żeby wspiąć się ponownie na podium, powodzenia ;)

#18 ~maturzysta~

~maturzysta~
  • Goście

Napisano 03 maj 2011 - 17:30

powodzenia od jutra nowe zmagania, te najważniejsze. ;)

#19 ~renata~

~renata~
  • Goście

Napisano 09 luty 2012 - 19:32

Moja córka w 2011 r. kończyła gimnazjum. Długo zastanawiałyśmy się nad wyborem nowej szkoły. Czytałam opinię na forum 13 LO i byłam przerażona. Moje dziecko, mimo wielu złych opinii na temat tej szkoły postanowiło spróbować. Dzisiaj jest uczennicą klasy pierwszej biol. - chem. Jest zadowolona.Ja również. Ma wielu przyjaciół - nie kujonów, lecz ludzi inteligentnych , z pasjami. Nauczyciele wiele wymagają, ale wiele dają też od siebie.Uczniowie wychodzą do kina, teatru, organizują wycieczki. Są życzliwi dla siebie. Moja córka nie jest ze Szczecina. Nie chodziła do Gimnazjum nr 16. Po przyjściu do szkoły została otoczona opieką kolegów,którzy tę szkołę znali. Proszę więc nie pisać, że jest to kuźnia dla kujonów itp., bo wyrządzacie krzywdę fajnej młodzieży i uczącym tam nauczycielom. Dzisiaj z perspektywy zastanawiam się, czy Ci, którzy tak piszą nie są troszeczkę zazdrośni, bo jak inaczej to wytłumaczyć?A że 2 LO też jest bardzo dobrą szkołą nie ulega wątpliwości. Moja córka w tej szkole też ma wielu fajnych znajomych, którzy nie twierdzą, że zadają się z nadętymi sztywniakami w uniformach. Pozdrawiam:)

#20 ~Gość~

~Gość~
  • Goście

Napisano 08 marzec 2012 - 20:46

Wielu z was na pewno myśli nad wyborem szkoły więc od siebie uczna VI LO powiem, że nie warto przychodzić do tej szkoły. Nie chcę ujawniać który rok się tu uczę i na jakim profilu jestem, ale jestem tu wystarczająco długo żeby móc odradzić tę szkołę każdemu.

Nauczyciele, którzy w stosunku do uczniów w większości przypadków są niemili ewentualnie w ogóle się nimi nie intresują. Może z dwóch trzech nauczycieli jest w porządku, reszta to kompletne nie porozumienie.

To liceum ma o sobie za duże mniemanie, nauczyciele i dyrekcja żyje czasami, w których szósta naprawdę trzymała jakiś poziom. Sami wymagają nie dając nic od siebie. Równie dobrze mogłyby być wyznaczane terminy sprawdzianów i chodzenie tylko na ich zaliczenie, właściwie to to nawet byłoby lepszym rozwiązaniem, bo z lekcji naprawdę trudno coś wynieść. Wątpie, żeby przyczyną byli uczniowie, bo ja jak i znajomi mi uczniowie VI LO w gimnazjum nie mieliśmy jakichś większych problemów tak nagle tu pojawiły się problemy z fizyką, matematyką, historią, biologią...
Ta szkoła wyczerpała wielu uczniów i to nie jest tylko moje zdanie, ale też i pozostałych. Chodzenie tam to prawdziwa mordęga. Trzeba się przenosić kiedy jest na to czas, dla większości z nas było już za późno. Za późno poznaliśmy "uroki" szóśtki.

Sa też takie sprawy jak kompletny brak jakichkolwiek aktywności ze strony szkoły, nic tam się nie dzieje. Dosłownie nic, nauczyciele nie chcą się angażować w żadną aktywność. Oczywiście co za tym idzie brak jakichkolwiek kółek zainteresować czy zajęć wyrównawczych. i to dosłownie ani jednego kółka nie ma w tej szkole.
Ach, no tak jeszcze przez prawie cały rok szkolny jest mróz, a w kurtkach siedzieć w klasnie nie wolno, bo to brak szacunku... Ach, ile to razy temperatura była niższa niż 15 stopni i lekcje nie powinny się wcale odbywać, uczniowie telepali się z zimna a dyrekcja i nauczyciele nic sobie z tego nie robili. Można jeszcze wypomnieć stare komputery na zajęciach informatyki (ok. 10 letnie) czy brak papieru w toaletach...

Także, gimnazjaliści zastanówcie się nad wyborem. Wiem, że krążą słuchy jakoby w szóstce taki dobry profil "medyczny" był. Raczej nie jest to prawdą. Nie zaznacie tu ani luzu ani porządnej nauki. Jakbym mógł jeszcze raz wybierać do LO VI na pewno nie postawiłbym tak wysoko w swojej liście szkół.

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

użytkowników, gości, anonimowych