XIII LO ze Szczecina już nie jest najlepsze w Polsce :: zobacz komentowany artykuł
#1 ~absolwent~
Napisano 12 styczeń 2011 - 14:49
#2 ~janek~
Napisano 12 styczeń 2011 - 14:52
#3 ~Olo~
Napisano 12 styczeń 2011 - 15:33
#4 ~adam~
Napisano 12 styczeń 2011 - 15:52
Moje dziecko jak kończyło gimnazjum interesowała właśnie informacja o maturze , a nie o ilości olimpijczyków w danej szkole. I bardzo się ucieszyłem jak zobaczyłem, że Zespół Szkół Elektryczno - Elektronicznych w Szczecinie spośród techników jest najlepsze w województwie i na siódmym miejscu w Polsce. Super szkoła, którą syn ukończył dwa lata temu, a teraz jest na drugim roku Informatyki na Zachodniopomorskim Uniwersytecie Technologicznym.
#5 ~ddd~
Napisano 12 styczeń 2011 - 17:38
#6 ~did~
#7 ~multhea close~
Napisano 12 styczeń 2011 - 18:45
#8 ~uczeń.~
Napisano 12 styczeń 2011 - 20:11
#9 ~core~
Napisano 12 styczeń 2011 - 22:11
Użytkownik uczeń. dnia 12 styczeń 2011 - 20:11 napisał
#10 ~Stan~
Napisano 13 styczeń 2011 - 09:54
#11 ~uczeń.~
Napisano 13 styczeń 2011 - 17:44
Użytkownik core dnia 12 styczeń 2011 - 22:11 napisał
jak dla mnie ludzie, którzy siedzą na du***, a ich życie kręci się wokół call of duty, nie mają życia. wole spotkać się ze znajomymi i porządnie zabawić, tak z alkoholem też. Dobrzy ludzie z XIII nie są źli.
jak to jest z tym ostatnim kryterium to do końca nie wie nikt, z tego co wiem to uczniów danych liceów oceniali nauczyciele akademiccy z danego 'terenu', a większość uczniów naszego liceum studiuje w Warszawie, Wrocławiu czy za granicą
#12 ~neplo~
Napisano 26 luty 2011 - 11:23
#13 ~marlena.du@go2.pl~
Napisano 29 kwiecień 2011 - 15:10
#14 ~luna~
Napisano 29 kwiecień 2011 - 21:37
Użytkownik core dnia 12 styczeń 2011 - 22:11 napisał
#15 ~luna~
Napisano 29 kwiecień 2011 - 21:41
#16 ~luna~
#17 ~absolwent~
Napisano 01 maj 2011 - 15:13
#18 ~maturzysta~
Napisano 03 maj 2011 - 17:30
#19 ~renata~
Napisano 09 luty 2012 - 19:32
#20 ~Gość~
Napisano 08 marzec 2012 - 20:46
Nauczyciele, którzy w stosunku do uczniów w większości przypadków są niemili ewentualnie w ogóle się nimi nie intresują. Może z dwóch trzech nauczycieli jest w porządku, reszta to kompletne nie porozumienie.
To liceum ma o sobie za duże mniemanie, nauczyciele i dyrekcja żyje czasami, w których szósta naprawdę trzymała jakiś poziom. Sami wymagają nie dając nic od siebie. Równie dobrze mogłyby być wyznaczane terminy sprawdzianów i chodzenie tylko na ich zaliczenie, właściwie to to nawet byłoby lepszym rozwiązaniem, bo z lekcji naprawdę trudno coś wynieść. Wątpie, żeby przyczyną byli uczniowie, bo ja jak i znajomi mi uczniowie VI LO w gimnazjum nie mieliśmy jakichś większych problemów tak nagle tu pojawiły się problemy z fizyką, matematyką, historią, biologią...
Ta szkoła wyczerpała wielu uczniów i to nie jest tylko moje zdanie, ale też i pozostałych. Chodzenie tam to prawdziwa mordęga. Trzeba się przenosić kiedy jest na to czas, dla większości z nas było już za późno. Za późno poznaliśmy "uroki" szóśtki.
Sa też takie sprawy jak kompletny brak jakichkolwiek aktywności ze strony szkoły, nic tam się nie dzieje. Dosłownie nic, nauczyciele nie chcą się angażować w żadną aktywność. Oczywiście co za tym idzie brak jakichkolwiek kółek zainteresować czy zajęć wyrównawczych. i to dosłownie ani jednego kółka nie ma w tej szkole.
Ach, no tak jeszcze przez prawie cały rok szkolny jest mróz, a w kurtkach siedzieć w klasnie nie wolno, bo to brak szacunku... Ach, ile to razy temperatura była niższa niż 15 stopni i lekcje nie powinny się wcale odbywać, uczniowie telepali się z zimna a dyrekcja i nauczyciele nic sobie z tego nie robili. Można jeszcze wypomnieć stare komputery na zajęciach informatyki (ok. 10 letnie) czy brak papieru w toaletach...
Także, gimnazjaliści zastanówcie się nad wyborem. Wiem, że krążą słuchy jakoby w szóstce taki dobry profil "medyczny" był. Raczej nie jest to prawdą. Nie zaznacie tu ani luzu ani porządnej nauki. Jakbym mógł jeszcze raz wybierać do LO VI na pewno nie postawiłbym tak wysoko w swojej liście szkół.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
użytkowników, gości, anonimowych

Zgłoś do usunięcia