Żądają 300 tys. zł za śmierć dziecka, które zmarło na sepsę w szpitalu :: zobacz komentowany artykuł
#1 ~pik~
Napisano 26 sierpień 2012 - 17:43
#2 ~Tak~
Napisano 26 sierpień 2012 - 18:29
#3 ~Rysiek Stocznia Warskiego~
Napisano 26 sierpień 2012 - 19:06
Użytkownik pik dnia 26 sierpień 2012 - 17:43 napisał
Mam wrażenie ze trafnie określiłes rodziców tego dziecka. Wszystk na to wskazuje ze chodzi o pieniadze.
#4 ~won~
Napisano 26 sierpień 2012 - 19:41
#5 ~no~
Napisano 26 sierpień 2012 - 20:20
Napisano 27 sierpień 2012 - 00:22
#7 ~ja~
Napisano 27 sierpień 2012 - 08:46
#8 ~sma1~
Napisano 27 sierpień 2012 - 09:16
Napisano 27 sierpień 2012 - 09:27
Użytkownik EB dnia 27 sierpień 2012 - 08:56 napisał
CZY KTÓREŚ Z WAS CHCIAŁOBY LECZYĆ SIĘ NA TAKIM ODDZIALE, A CO DOPIERO URODZIĆ BEZBRONNE DZIECKO????
POLECAM WCZUĆ SIĘ W SYTUACJĘ MATKI PO STRACIE DZIECKA... A POTEM ZASTANAWIAĆ SIĘ NAD KASĄ... BO ROŻNE SA FORMY ZEMSTY... PYTANIE CO WAM BY PRZYSZŁO DO GŁOWY.
Użytkownik zdziwiony edytował ten post 27 sierpień 2012 - 09:27
#10 ~ojciec i maz~
Napisano 27 sierpień 2012 - 09:28
Nasze blizniaki ktore urodzily sie w 7-mym miesiacu zmarly w szitalu. Nie winie szitala ale siebie. Dlaczego ? Gdybym dal ODP{OWIEDNIA LAPOWKE pani ordynator to inne dzieci ktore byly i inkubatorach wyrzucila by z inkubatorow na smierc a nasze by byly w inkubatorach i by zyly. Wszystkie inkubatory byly zajete, ale gdybym dal odpowiednia lapowke to bym zaltwil ze nasze by zyly a inne by umarly.
No to jestescie zadowoleni ze tak nie zrobilem czy jeszcze nie ?
A moze nalezy nam sie po pol miliona za kazde dziecko panie mecenasie ? Bylo by sie czym podzielic ! !
Napisano 27 sierpień 2012 - 09:58
#12 ~aniechto~
Napisano 27 sierpień 2012 - 11:42
#13 ~realistka~
Napisano 27 sierpień 2012 - 13:01
Takie rzeczy są poprostu codziennością i totalnym bezprawiem,w kazdym innym kraju tzw"zachodu" jest to niedopomyślenia,tam można liczyć na jakąś sprawiedliwośc.
Sady dzialają z opieszałoscią i nieskutecznie,sprawy ciagna sie latami.Zazwyczaj strona pozywająca jest juz tym wszystkim totalnie wykończona fizycznie i psychicznie,bo to walenie głową w mur.A nawet jak przetrzyma to wszystko to sąd orzeka oszkodowanie tak śmiesznie małe,że aż chce sie wyć!!
Napisano 27 sierpień 2012 - 13:53
Użytkownik serdeczny przyjaciel dnia 27 sierpień 2012 - 10:43 napisał
Czy mógłbyś przestać obrażać rodziców tego zmarłego dziecka ? Czy mógłbyś nie wypowiadać się w temacie o którym nie masz pojęcia, a jeśli już musisz coś napisać to nie obrażać i nie używać tego typu zwrotów ? To nie jest forum o twojej zatkanej muszli w toalecie, tylko o czymś ważnym i bardzo delikatnym. Ty zaś włazisz jak zwykle po chamsku w temat i piszesz te swoje "mądrości'.
Zanim wszedłem w ten temat ty już zdążyłeś zmienić go w tą "substancję" o której tak chętnie tutaj piszesz.
Zastanów się czasami nad swoimi komentarzami. Ten temat jest bardzo delikatny i poważny, ale co cię to obchodzi prawda ? Śmierć dziecka i tragedia rodziców, a ty co wyczyniasz na tym forum ??
Kolejny raz proszę, przestań obrażać ludzi !
Gdyby skarżący naprawdę chcieli rekompensaty, wystarczyłoby, aby szpital sfinansował nagrobek dziecka a zdjęcie tegoż nagrobka zamieścił na tablicy i swej stronie internetowej na przeciąg np dwóch lat.
Wielokrotnie już mi groziłeś, że mnie "załatwisz", obiecywałeś mi różne pieszczoty. Wprost nie mogę się doczekać.
#15 ~Quasimodoxxl~
Napisano 27 sierpień 2012 - 15:56
Użytkownik zdziwiony dnia 27 sierpień 2012 - 00:22 napisał
Co za różnica czy z Vatem czy bez. Jeżeli sąd przyzna te odszkodowanie, to dopłacisz do tego interesu i Ty i ja i inni. Poza tym za tą kwotę można już wyleczyć chociażby jednego pacjenta. A tak zapewne będzie musiał jeszcze poczekać rok czy dwa na leczenie. Ale o to już nikogo sumienie nie dręczy.
#16 ~Ewa~
Napisano 27 sierpień 2012 - 16:30
Napisano 27 sierpień 2012 - 16:43
Użytkownik Quasimodoxxl dnia 27 sierpień 2012 - 15:56 napisał
Użytkownik zdziwiony edytował ten post 27 sierpień 2012 - 16:44
Napisano 27 sierpień 2012 - 17:04
Użytkownik Ewa dnia 27 sierpień 2012 - 16:30 napisał
#19 ~nie pseudolekarzom~
Napisano 27 sierpień 2012 - 18:58
Nie zauwazyliście że za błędy w rządzeniu płacimy my?powinni płacic rzadzący.Moim zdaniem powinni skarzyc sąd .Dopuki nie ma odpowiedzialności lekarzy czy chociazby osoby która podjeła decyzje o przyjeciu dziecka wymigując sie brakiem mozliwosci kontaktu z innym szpitalem(akurat ordynator tamtego zrobił impre i cała obsada sie urżneła;P)doputy bedzie mozna zaskarżyc szpital.czy słyszeliscie o sepsy w szpitalu rzadowym?albo w zusie czy nfz-cie na pewno nie.Jakoś nikt nie zauwazył.ze oprócz straty dziecka rodzice poswiecili zapewne mnóstwo czasu i srodków zeby załozyc sparawe,odwołanie itp.i co nagrobek za 3 tysiaki ze strony szpitala i jest niby ok?.Czy to ich wina ,że w naszym kraju udowodnić winę lekarza jest równiełatwo jak kopernikowi że ziemia jest okragła.Jezeli wygraja sprawe szpital na drugi raz sie zastanowi jak postapic.Poza tym jak mozna dopuścic do sepsy na oddziale noworodków?.Pamietam z autopsji nocne polowania szpitalne na rzesze karaluchów,lekarzy którzy bez łapówy nie chcieli nic zrobić(pomimo pensji i chociażby przysiedze hipokratesa).Dlatego jestem jak najbardziej za karaniem.Odnosnie budzetu szpitala to
takowy przydziela nfz a oni i ta wpierw wydaja naszą kasę na własne zachcianki pałace wojaże etc.I co tych tez mam załować?.Przynajmniej odsetek tej kasy znajdzie należyte miejsce.Teoretycznie to szpital a własciwie my ponosimy skutki nieodpowiedzialnosci szpitala,ale jak bedą mieli mniejszy budżet to przynajmniej dostana mniejsze premie za swoje praktyki.osobiście dzieki błedom lekarskim codziennie rano
odczuwam co znaczy lekarz partacz.Czy ktoś sie zastanowił na co przeznacza kase z ewentualnej wygranej.Ja załozyłbym stowarzyszenie na rzecz walki z pseudo szpitalami i pseudo lekarzami.
ps.Sorki za mnóstwo błędów ale wywaliłem to z siebie na jednym tchu:)
#20 ~serdeczny przyjaciel~
Napisano 27 sierpień 2012 - 20:13
Użytkownik nie pseudolekarzom dnia 27 sierpień 2012 - 18:58 napisał
Nie zauwazyliście że za błędy w rządzeniu płacimy my?powinni płacic rzadzący.Moim zdaniem powinni skarzyc sąd .Dopuki nie ma odpowiedzialności lekarzy czy chociazby osoby która podjeła decyzje o przyjeciu dziecka wymigując sie brakiem mozliwosci kontaktu z innym szpitalem(akurat ordynator tamtego zrobił impre i cała obsada sie urżneła;P)doputy bedzie mozna zaskarżyc szpital.czy słyszeliscie o sepsy w szpitalu rzadowym?albo w zusie czy nfz-cie na pewno nie.Jakoś nikt nie zauwazył.ze oprócz straty dziecka rodzice poswiecili zapewne mnóstwo czasu i srodków zeby załozyc sparawe,odwołanie itp.i co nagrobek za 3 tysiaki ze strony szpitala i jest niby ok?.Czy to ich wina ,że w naszym kraju udowodnić winę lekarza jest równiełatwo jak kopernikowi że ziemia jest okragła.Jezeli wygraja sprawe szpital na drugi raz sie zastanowi jak postapic.Poza tym jak mozna dopuścic do sepsy na oddziale noworodków?.Pamietam z autopsji nocne polowania szpitalne na rzesze karaluchów,lekarzy którzy bez łapówy nie chcieli nic zrobić(pomimo pensji i chociażby przysiedze hipokratesa).Dlatego jestem jak najbardziej za karaniem.Odnosnie budzetu szpitala to
takowy przydziela nfz a oni i ta wpierw wydaja naszą kasę na własne zachcianki pałace wojaże etc.I co tych tez mam załować?.Przynajmniej odsetek tej kasy znajdzie należyte miejsce.Teoretycznie to szpital a własciwie my ponosimy skutki nieodpowiedzialnosci szpitala,ale jak bedą mieli mniejszy budżet to przynajmniej dostana mniejsze premie za swoje praktyki.osobiście dzieki błedom lekarskim codziennie rano
odczuwam co znaczy lekarz partacz.Czy ktoś sie zastanowił na co przeznacza kase z ewentualnej wygranej.Ja załozyłbym stowarzyszenie na rzecz walki z pseudo szpitalami i pseudo lekarzami.
ps.Sorki za mnóstwo błędów ale wywaliłem to z siebie na jednym tchu:)
Zgadzam się z Tobą w całości.
Niestety jak jest każdy widzi.
Pozdrawiam serdecznie Ciebie i życzę powodzenia Rodzicom Tego Zmarłego Dziecka.
Nawet tutaj na tym forum ( w tym małym "piekiełku") widać kto "bryluje" i kto ma "pierszeństwo" w swoich "racjach", to przykre.
Są niestety takie buce (np. takie jak ten "na pomniku") "dzięki" którym jest jeszcze w Polsce tak jak jest, ale to minie, to tylko kwestia czasu. Szkoda tylko że ludzie przez to cierpią, szkoda...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Zgłoś do usunięcia