Zima w gminie Przelewice. Zaspy sięgają 2 metrów, pług nie pojawił się od 4 dni :: zobacz komentowany artykuł
Napisano 02 luty 2010 - 11:39 #21
Napisano 02 luty 2010 - 11:49 #22
Użytkownik mariola dnia 2.02.2010, 10:39:56 napisał
tak samo a nawet gorzej wyglada droga ze slazowa w strone bylic! nie da sie calkowicie wyminac. wojt chyba czeka na roztopy, wtedy to juz calkowicie bedzie tragedia bo nas zaleje... do roboty wziac tych bezrobotnych i ciagnacych pieniadze z opieki spolecznej!!! niektorzy nie powinni dostawac tych pieniedzy!!!
Napisano 02 luty 2010 - 15:52 #23
Jako radna osobiście byłam, widziałam i przekonałam się , co to znaczy „walka z żywiołem”. Ze swej strony dziękuję OSP Przelewice, prywatnym przedsiębiorcom za ich zaangażowanie, aby nie tylko uczniowie klas maturalnych ZS nr 2 RCKU w Pyrzycach dotarli w dniu 30.01.2010 r. (sobota) na studniówkę do Kluczewa. Ja również miałam tam być, ale żywioł z nami wygrał. O godz. 22:30 zrezygnowaliśmy, ale w pełni przekonani, że zrobiono dla nas tak wiele. Dziękuję tym, którzy starali się pomóc, a krytykującym więcej pokory!
Z szacunkiem,
Dr Maria Ziarkowska Wiceprzewodnicząca Rady Gminy w Przelewicach
Ps. Podkreślam nie anonimowość mojej wypowiedzi.
Napisano 02 luty 2010 - 16:09 #24
Napisano 02 luty 2010 - 18:00 #25
Napisano 02 luty 2010 - 20:47 #26
Użytkownik zima dnia 2.02.2010, 17:00:59 napisał
a kto tu nagle nam z haiti wystartowal?! skoro do nalezy zapewnienie przejezdnosci drog to niech to robia! bo aktualnie tego nie widac! drogi sa nieprzejezdne i tyle! widac, ze jakis laps nie jezdzi po tych drogach!!! grzeje tylek w domu, jest bezrobotnym i ciagnie pieniadze z opieki!!!
Napisano 02 luty 2010 - 22:44 #27
Napisano 03 luty 2010 - 17:29 #29
Użytkownik Gość dnia 3.02.2010, 14:24:16 napisał
no jak przeciez P brodzia prawde tylko napisala i jak sie z tym czuje... kazdy moze pisac na forum swoje odczucia zwiazane z danym tematem, dlatego tez nie rozumiem powyszej wypowiedzi. ciekawe czy dzisiaj sprzet wyjechal by odsniezyc znowu zasypane drogi... z jednym trzeba sie zgodzic, mianowicie po dodaniu tego artykulu nagle w poniedzialek prawie kazda droga zaczelabyc odsniezana, wiec cos musialo byc na rzeczy skoro przez te wszytskie dni nic nie jezdzilo.
Napisano 04 luty 2010 - 20:36 #30
Napisano 05 luty 2010 - 14:34 #32
Napisano 05 luty 2010 - 14:54 #33
Użytkownik axial dnia 5.02.2010, 13:34:38 napisał
widzę że temat nam się zmienia. Jesteś niesprawiedliwy.. o ile sięgam pamięcią mieliśmy jeszcze gorszych wójtów.. przecież przez ile lat oczekiwaliśmy na salę sportową w Przelewicach???? Cieszę się że mamy takiego wójta który wysłucha każdego a nie chowa się w swoim "gabinecie" i nie sądzę że w Urzędzie pracowali tylko jak określiłeś "pociomkowie" Wójta!!!
Napisano 05 luty 2010 - 15:32 #34
Użytkownik Monia dnia 5.02.2010, 13:54:01 napisał
Napisano 05 luty 2010 - 15:42 #35
Napisano 05 luty 2010 - 16:54 #36
Użytkownik Gość dnia 5.02.2010, 14:42:42 napisał
dziadostwo i tyle mam nadzieje że wójt nie wygra przyszłych wyborów, bo jak wygra to będzie dziadostwo na całej długości.
Napisano 05 luty 2010 - 16:55 #37
Napisano 05 luty 2010 - 17:38 #38
Napisano 05 luty 2010 - 19:55 #39
Tak! To rzeczywiście jest miejsce, gdzie anonimowo można oczerniać i „opluwać” każdego i nie ponosić za to odpowiedzialności. Mają okazję wykazać się swą aktywnością ludzie, którzy pozbawieni są skrupuł. W moim odczuciu osoby te mają też problemy ze sobą samym, a i z pewnością jakiś własny „ukryty” interes. Jednak muszą pamiętać, że kłamstwa i oszczerstwa mają „krótkie nogi”. Zastanawiam się tylko, jak czułyby się osoby te, które tak siedzą i piszą te bzdur, gdyby tak ich publicznie bez żadnych podstaw „linczowano? Nie byłoby to już takie miłe i pikantne?! Warto zawsze zastanowić się nad tym, co dajemy innym, by w przyszłości to do nas nie wróciło.
Tak naprawdę to żal mi ludzi, którzy tracą w ten sposób cenną energię, którą mogliby dać innym. Przesyceni nienawiścią do drugiego człowieka koncentrują się na tak mało ambitnych działaniach. Czy rzeczywiście nie stać ich na więcej i na uczciwą walkę? Czy też mają tak mało do powiedzenie? Ileż możemy w tym czasie cennych rzeczy zrobić i jednocześnie mieć z tego prawdziwą satysfakcję! Żyjemy w środowisku, gdzie często spotyka się ludzi, którzy potrzebują pomocy i wsparcia. W naszych rodzinach też dotykają nas różne problemy np. natury zdrowotnej, czy też inne niezależne od nas samych problemy. Panie Wójcie proszę nie dać się sprowokować tym marnej jakości szantażom! Na ludzką głupotę nie ma rady. Są ludzie, którzy Pana szanują i dostrzegają to co dobrego i cennego dla naszej gminy Pan robi. Na pewno będziemy Pana dalej wspierać! Jeszcze jedno, nie otrzymałam żadnej „ciepłej posadki” od Pana Wójta, ani żadnych innych osobistych korzyści. Kieruje się w swym życiu zasadą, aby bezmyślnie nie krzywdzić innych i przekazywać ludziom dobro i życzliwość, by w środowisku, w którym przebywam żyło się łatwiej. W ten sposób chcę tylko zaprotestować tym, którzy oczerniają uczciwego człowieka i wykorzystują każdą nadarzającą się do tego okazję!!!

Użytkownicy
Pomoc
Napisz nowy temat
Dodaj odpowiedź
Do góry
Raportuj
Odpowiedz