Skocz do zawartości

• (3 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3

Zima w gminie Przelewice. Zaspy sięgają 2 metrów, pług nie pojawił się od 4 dni :: zobacz komentowany artykuł

~mariola~

• Grupa Goście

Napisano 02 luty 2010 - 11:39 #21

właśnie, może by się tak Pan Wójt ruszył raz w stronę Pyrzyc i spróbował minąć z ciężarowym, życzę powodzenia, nie pada już 3 dzień a wąsko między Kosinem a Przelewicami jak było tak jest, GDZIE SĄ PŁUGI???? przecież jak wjeżdża się na drogę do Przelewic to tak jak by to był inny świat a wybory tuż, tuż..........czekamy na poprawę!!!!!
0

~halinka~

• Grupa Goście

Napisano 02 luty 2010 - 11:49 #22

Wyświetl postUżytkownik mariola dnia 2.02.2010, 10:39:56 napisał

właśnie, może by się tak Pan Wójt ruszył raz w stronę Pyrzyc i spróbował minąć z ciężarowym, życzę powodzenia, nie pada już 3 dzień a wąsko między Kosinem a Przelewicami jak było tak jest, GDZIE SĄ PŁUGI???? przecież jak wjeżdża się na drogę do Przelewic to tak jak by to był inny świat a wybory tuż, tuż..........czekamy na poprawę!!!!!

tak samo a nawet gorzej wyglada droga ze slazowa w strone bylic! nie da sie calkowicie wyminac. wojt chyba czeka na roztopy, wtedy to juz calkowicie bedzie tragedia bo nas zaleje... do roboty wziac tych bezrobotnych i ciagnacych pieniadze z opieki spolecznej!!! niektorzy nie powinni dostawac tych pieniedzy!!!
0

~Dr Maria Ziarkowska~

• Grupa Goście

Napisano 02 luty 2010 - 15:52 #23

Po zapoznaniu się z opiniami Internautów mam odczucie, że niektóre z nich krzywdzą. Z moich obserwacji wynika, że ze strony władz gminnych wykorzystano wszelkie możliwe środki w akcji zima 2010 na drogach powiatowych na terenie gminy Przelewice.
Jako radna osobiście byłam, widziałam i przekonałam się , co to znaczy „walka z żywiołem”. Ze swej strony dziękuję OSP Przelewice, prywatnym przedsiębiorcom za ich zaangażowanie, aby nie tylko uczniowie klas maturalnych ZS nr 2 RCKU w Pyrzycach dotarli w dniu 30.01.2010 r. (sobota) na studniówkę do Kluczewa. Ja również miałam tam być, ale żywioł z nami wygrał. O godz. 22:30 zrezygnowaliśmy, ale w pełni przekonani, że zrobiono dla nas tak wiele. Dziękuję tym, którzy starali się pomóc, a krytykującym więcej pokory!
Z szacunkiem,

Dr Maria Ziarkowska Wiceprzewodnicząca Rady Gminy w Przelewicach

Ps. Podkreślam nie anonimowość mojej wypowiedzi.
0

~Heniek~

• Grupa Goście

Napisano 02 luty 2010 - 16:09 #24

jeszcze nigdy nie widziałem, aby ktoś z radnych krytykował władzę, ok w sobotę zrobiono dużo ale od soboty minęło już 3 dni i nic na drogach się nie zmienia Pani ma ferie i nie jedzie do Pyrzyc, a my do pracy dojeżdżamy jak by to była Syberia, dziś zapowiadają intensywne opady więc jutro znów urlopy bo z ułożonych hałd śniegu wiadomo gdzie poleci na drogę która dalej jest nie poszerzona!!!!!!!!
0

~zima~

• Grupa Goście

Napisano 02 luty 2010 - 18:00 #25

a latem na co będziecie narzekać, na dziury w drodze, zarośnięte pobocza może na to że słońce świeci, zastanówcie się troche zanim zaczniecie cokolwiek pisać i wypadało by się zoriętować w temacie a nie psy na wszystkich wieszać. Drogi do waszych miejscowości utrzymywane są w 5 standardnie,uregulowane jest to ustawą do zarządców należy zapewnienie przejezdności i to wszystko nikt nie będzie robił autostrady bo pani X jedzie i jej tyłek w aucie podskakuje, to jest zima i czas było przywyknąć, i na wszystkich drogach dojazdowych do miejscowości tak drogi wyglądają i nikt nie podnosi awantury, tylko na gminie Przelewice kataklizm porównywalny najprawdopodobniej z Haiti nastał !!!
0

~kierowca~

• Grupa Goście

Napisano 02 luty 2010 - 20:47 #26

Wyświetl postUżytkownik zima dnia 2.02.2010, 17:00:59 napisał

a latem na co będziecie narzekać, na dziury w drodze, zarośnięte pobocza może na to że słońce świeci, zastanówcie się troche zanim zaczniecie cokolwiek pisać i wypadało by się zoriętować w temacie a nie psy na wszystkich wieszać. Drogi do waszych miejscowości utrzymywane są w 5 standardnie,uregulowane jest to ustawą do zarządców należy zapewnienie przejezdności i to wszystko nikt nie będzie robił autostrady bo pani X jedzie i jej tyłek w aucie podskakuje, to jest zima i czas było przywyknąć, i na wszystkich drogach dojazdowych do miejscowości tak drogi wyglądają i nikt nie podnosi awantury, tylko na gminie Przelewice kataklizm porównywalny najprawdopodobniej z Haiti nastał !!!

a kto tu nagle nam z haiti wystartowal?! skoro do nalezy zapewnienie przejezdnosci drog to niech to robia! bo aktualnie tego nie widac! drogi sa nieprzejezdne i tyle! widac, ze jakis laps nie jezdzi po tych drogach!!! grzeje tylek w domu, jest bezrobotnym i ciagnie pieniadze z opieki!!!
0

~Kierowca~

• Grupa Goście

Napisano 02 luty 2010 - 22:44 #27

Co za bzdury niektórzy wypisują??? Jechałem wczoraj drogą Płońsko-Laskowo i nie różni się niczym od pozostałych dróg. Może poza tym, że na poboczach prawie 2 metrowe pryzmy śniegu! Jeżdżę codziennie po drogach naszego województwa i widzę co się dzieje. W całym województwie warunki drogowe są trudne ze względu na anomalia pogodowe, jakich od wielu lat już u nas nie było. Nawet w takim mieście, jak Szczecin ludzie mają problemy z nieodśnieżonymi niektórymi ulicami. Musimy przetrwać ten trudny okres i wzajemnie się wspierać, a nie oczerniać tych, który nie są temu winni.
0

~Gość~

• Grupa Goście

Napisano 03 luty 2010 - 15:24 #28

Co do wypowiedzi P brodzi wstyd mi za ludzi takich jak pani więcej pokory ludzie robią co mogą a tu takie opinie żal mi pani
0

~wiosna~

• Grupa Goście

Napisano 03 luty 2010 - 17:29 #29

Wyświetl postUżytkownik Gość dnia 3.02.2010, 14:24:16 napisał

Co do wypowiedzi P brodzi wstyd mi za ludzi takich jak pani więcej pokory ludzie robią co mogą a tu takie opinie żal mi pani

no jak przeciez P brodzia prawde tylko napisala i jak sie z tym czuje... kazdy moze pisac na forum swoje odczucia zwiazane z danym tematem, dlatego tez nie rozumiem powyszej wypowiedzi. ciekawe czy dzisiaj sprzet wyjechal by odsniezyc znowu zasypane drogi... z jednym trzeba sie zgodzic, mianowicie po dodaniu tego artykulu nagle w poniedzialek prawie kazda droga zaczelabyc odsniezana, wiec cos musialo byc na rzeczy skoro przez te wszytskie dni nic nie jezdzilo.
0

~~ktoś~~

• Grupa Goście

Napisano 04 luty 2010 - 20:36 #30

dla tych wszystkich co narzekają... nie macie nawet pojęcia jak się ciężko odśnieża i ile pracy trzeba w to włożyć... kiedy wy odpoczywacie sobie w ciepłym domu całe zastępy ludzi i maszyn pracują do późnych godzin nocnych na to, żeby choćby jeden pas był przejezdny... ale tego nie widzicie... najlepiej wejść na jakieś forum i ponarzekać na władze
0

~zima~

• Grupa Goście

Napisano 04 luty 2010 - 21:18 #31

Ja z kolei jestem załamana,ponieważ w sobotę 31 stycznia nie dojechałam na moją własna studniówkę.Droga ze Ślazowa wieczorem była przejezdna ale już w Kosinie nie dało rady dalej jechać.No cóż takie mamy uroki zimy :(
0

~axial~

• Grupa Goście

Napisano 05 luty 2010 - 14:34 #32

Chciałem tylko powiedzieć to żeby nasz wójt M.K się cieszył ostatnimi chwilami na swoim stołku bo nie pamiętam żeby taki beznadziejny wójt kiedys był niczym się nie interesuje tylko tym żeby posadzic na stołkach swoich "pociomków" zreszta ta cała gmina się nadaje.....
0

~Monia~

• Grupa Goście

Napisano 05 luty 2010 - 14:54 #33

Wyświetl postUżytkownik axial dnia 5.02.2010, 13:34:38 napisał

Chciałem tylko powiedzieć to żeby nasz wójt M.K się cieszył ostatnimi chwilami na swoim stołku bo nie pamiętam żeby taki beznadziejny wójt kiedys był niczym się nie interesuje tylko tym żeby posadzic na stołkach swoich "pociomków" zreszta ta cała gmina się nadaje.....

widzę że temat nam się zmienia. Jesteś niesprawiedliwy.. o ile sięgam pamięcią mieliśmy jeszcze gorszych wójtów.. przecież przez ile lat oczekiwaliśmy na salę sportową w Przelewicach???? Cieszę się że mamy takiego wójta który wysłucha każdego a nie chowa się w swoim "gabinecie" i nie sądzę że w Urzędzie pracowali tylko jak określiłeś "pociomkowie" Wójta!!!
0

~gosc~

• Grupa Goście

Napisano 05 luty 2010 - 15:32 #34

Wyświetl postUżytkownik Monia dnia 5.02.2010, 13:54:01 napisał

widzę że temat nam się zmienia. Jesteś niesprawiedliwy.. o ile sięgam pamięcią mieliśmy jeszcze gorszych wójtów.. przecież przez ile lat oczekiwaliśmy na salę sportową w Przelewicach???? Cieszę się że mamy takiego wójta który wysłucha każdego a nie chowa się w swoim "gabinecie" i nie sądzę że w Urzędzie pracowali tylko jak określiłeś "pociomkowie" Wójta!!!

0

~Gość~

• Grupa Goście

Napisano 05 luty 2010 - 15:42 #35

pewnie ze kto ma znajomych w gminie to pracuje niestety całe rodziny jedni odchodzą a drudzy przychodzą w bibliotece już rodzinka cała niedługo będzie pracować mężowie autokarami jeżdżą a żonki tez kolo dzieci pracują czy tego NASZ WÓJT nie wie kogo i gdzie zatrudnia panie w bibliotece to za kare tam siedzą są do niczego a jakie mile nie wspomnę to jakiś koszmar ta gmina ;;;; kumoterstwo obowiązuje wszystko po układach ale trzeba się wziąć za te nasza gminę i zrobić szum bo tu się nie da inaczej
0

Użytkownik nie jest zalogowany   axial 

• Nowy
  • Pip
  • Grupa Użytkownicy zarejestrowani
  • Postów 3
  • Rejestracja 05-luty 10

Napisano 05 luty 2010 - 16:54 #36

Wyświetl postUżytkownik Gość dnia 5.02.2010, 14:42:42 napisał

pewnie ze kto ma znajomych w gminie to pracuje niestety całe rodziny jedni odchodzą a drudzy przychodzą w bibliotece już rodzinka cała niedługo będzie pracować mężowie autokarami jeżdżą a żonki tez kolo dzieci pracują czy tego NASZ WÓJT nie wie kogo i gdzie zatrudnia panie w bibliotece to za kare tam siedzą są do niczego a jakie mile nie wspomnę to jakiś koszmar ta gmina ;;;; kumoterstwo obowiązuje wszystko po układach ale trzeba się wziąć za te nasza gminę i zrobić szum bo tu się nie da inaczej

dziadostwo i tyle mam nadzieje że wójt nie wygra przyszłych wyborów, bo jak wygra to będzie dziadostwo na całej długości.
0

Użytkownik nie jest zalogowany   axial 

• Nowy
  • Pip
  • Grupa Użytkownicy zarejestrowani
  • Postów 3
  • Rejestracja 05-luty 10

Napisano 05 luty 2010 - 16:55 #37

Zajrzyjcie nowy wątek na temat naszej gminy i powiatu.

http://forum.gs24.pl...showtopic=16429
0

~gość~

• Grupa Goście

Napisano 05 luty 2010 - 17:38 #38

Zastanówcie się nieraz co piszecie, dlaczego oczerniacie wójta, robi co w jego mocy. Drogi powiatowe to sprawa powiatu, to powiat powinien zająć się odśnieżaniem, a nie gmina. Jeżeli wasz wójt wydaje środki gminne na odśnieżenie dróg powiatowych i jest beeeeeee, to sami startujcie na wójta, każdy ma do tego prawo, zobaczymy jak ci co go oczerniają dadzą sobie radę w taką zimę jaka nas zastała. Życzę powodzenia.
0

~bezstronna~

• Grupa Goście

Napisano 05 luty 2010 - 19:55 #39

Ile bzdur i kłamstw tu czytam? To uwłacza godności człowieka! Nie chciałabym tym „jadem” przesiąknąć i w życiu swym w ten sposób postępować! Przeraża mnie ludzka głupota i bezmyślność!!! Zastanawiam się ile osób miałoby odwagę pod tymi „marnej jakości tekścikami” podpisać się? Warto pamiętać, że pisać można wszystko, ale ważne co piszemy i ile w tym jest prawdy oraz jaki tak naprawdę cel nam przyświeca? Trafia się niezwykła okazja dla anonimowych „pismaków”, by publicznie upokorzyć Pana Wójta, ukazać Go w złym świetle. Jakie to proste, no i jak niewiele trzeba, by osiągać swoje egoistyczne cele? Nasuwa mi się pewna myśl, a mianowicie, że tak łatwo komuś przylepić etykietę, utwierdzić innych o urojonych zarzutach, a zwłaszcza osobie piastującej publiczną funkcję, no i gdy nie ponosimy za to żadnej odpowiedzialności. Problem jest wówczas, gdy musimy opierać się na autentycznych faktach i gdy coś nas osobiście dotyka.

Tak! To rzeczywiście jest miejsce, gdzie anonimowo można oczerniać i „opluwać” każdego i nie ponosić za to odpowiedzialności. Mają okazję wykazać się swą aktywnością ludzie, którzy pozbawieni są skrupuł. W moim odczuciu osoby te mają też problemy ze sobą samym, a i z pewnością jakiś własny „ukryty” interes. Jednak muszą pamiętać, że kłamstwa i oszczerstwa mają „krótkie nogi”. Zastanawiam się tylko, jak czułyby się osoby te, które tak siedzą i piszą te bzdur, gdyby tak ich publicznie bez żadnych podstaw „linczowano? Nie byłoby to już takie miłe i pikantne?! Warto zawsze zastanowić się nad tym, co dajemy innym, by w przyszłości to do nas nie wróciło.

Tak naprawdę to żal mi ludzi, którzy tracą w ten sposób cenną energię, którą mogliby dać innym. Przesyceni nienawiścią do drugiego człowieka koncentrują się na tak mało ambitnych działaniach. Czy rzeczywiście nie stać ich na więcej i na uczciwą walkę? Czy też mają tak mało do powiedzenie? Ileż możemy w tym czasie cennych rzeczy zrobić i jednocześnie mieć z tego prawdziwą satysfakcję! Żyjemy w środowisku, gdzie często spotyka się ludzi, którzy potrzebują pomocy i wsparcia. W naszych rodzinach też dotykają nas różne problemy np. natury zdrowotnej, czy też inne niezależne od nas samych problemy. Panie Wójcie proszę nie dać się sprowokować tym marnej jakości szantażom! Na ludzką głupotę nie ma rady. Są ludzie, którzy Pana szanują i dostrzegają to co dobrego i cennego dla naszej gminy Pan robi. Na pewno będziemy Pana dalej wspierać! Jeszcze jedno, nie otrzymałam żadnej „ciepłej posadki” od Pana Wójta, ani żadnych innych osobistych korzyści. Kieruje się w swym życiu zasadą, aby bezmyślnie nie krzywdzić innych i przekazywać ludziom dobro i życzliwość, by w środowisku, w którym przebywam żyło się łatwiej. W ten sposób chcę tylko zaprotestować tym, którzy oczerniają uczciwego człowieka i wykorzystują każdą nadarzającą się do tego okazję!!!
0

~Gość~

• Grupa Goście

Napisano 06 luty 2010 - 15:03 #40

jakie to wszystko uczciwe matko kochana żal
0

• (3 stron)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3

Szybka odpowiedź